ackoli Vanilka v pracovni dobe pise do diskuse, tak ten cas, ktery stravi pri vlastnim experimentu v plnem nasazeni se muze rovnat cistemu casu, ktery ucitel prozije pred tabuli, ne li vice, vzdyt preci ani kantori neuci 8.5 hod denne
a navic i vanilka vede cvicka, laborky a pod, takze taky vyuka - a samotna experimentalni prace v laboratori je, to mi ver, velmi narocna. jednak fysicky, zadne sezeni v kancelari, ale stani u stolu a pobihani kolem nej, prace rukama, ( co jsem si uzila boleni v zadech po dni v laborce) navic je nutna naprosta koncentrace - jednou se prepocitas a muzes cely pokus vyhodit. Zadna rutina, nybrz vymysleni novych postupu temer denne. kdyz vim, ze dnes vyjmecne budu delat neco, co uz jsem parkrat pred tim delala, tak se mi hned zacina ten den veseleji, jaky relax! A navic ten stres - pokud experiment nevyjde, tak jak ty nebo jeste hure tvuj sef, ocekava, tak je to temer na vyhazov ze zamestnani! a to je vetsinou jen tvoje zodpovednost a tve probdele noci, jak celou strategii zmenit, aby to priste vyslo a mozna ze to nevyjde nikdy, je to proti prirode a jen nedosazitelny pozadavek tveho nadrizeneho
Vyhoda oproti ucitelum je ovsem urcita flexibilni pracovni doba a zadne rozervane deti kolem, ale celkova narocnost? kdo to posoudi?
Předchozí