Ja bydlim nedaleko Plzne. Pred porodem jsem si mohla vybrat ze tri porodnic - Slovany , U MUlacu a Vojenska porodnice. Vzhledem k tomu, ze kdyby nastali behem porodu kdekoliv komplikace, prevazeli by mne (dle moudrych rad) rozrozenou na SLovany - volila jsem Slovany. Dle jinych velmi moudrych rad je to nejhorsi porodnice v Plzni.
S prvnim synem mi praskla voda, prijeli jsme do porodnice, kde vichrice prave na sale vymlatila okenni tabulku (3.1.2003 v noci), takze se tam ve vetru zmital nejaky papundekl. Holit nebylo co, byla jsem nachystana. Dali mi klystyr a byla jsem nastrizena. Dite prilozeno hned po porodu.
Absolutne mi nenapadlo, proc by to melo byt jinak a nechapu to do ted.
Druheho syna jsem porodila o rok a neco pozdeji take na Slovanech. Vzhledem k tomu, ze jsme jeli na posledni chvili, nestihla se ani kontrola vyholeni, ani klystyr, ani nastrih.
A jediny rozdil mezi obema porody byl ten, ze pri druhem jsem byla paradne potrhana, takze bych byvala dala prednost nastrihu.
Pokud je mi znamo, klystyr prohriva vnitrnosti a tedy pusobi na okoli porodni cest a urychluje porod. Vyholeni mi dnes prijde naprosto normalni. A co se tyce nastrihu... Paneboze, slepak vam prece taky nevyndai sondou, jestli chapezte, co chci rict.
Předchozí