| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Osamocená extáze

Co jak můžu vědět? Že se k mým požadavkům netváří nijak nadšeně někdy až odmítavě nebo dokonce přímo tvrdí, že to není možné? Že něco z toho, co se mi nepozdává, jsem si zažila na vlastní kůži, když jsem tam skončila na jedné akutní kontrole?

Podívej, pokud se personál tváří, že možná jo, ale možná taky ne, nebo dokonce tvrdí, že rozhodně ne - radši dám přednost porodnici, kde v tom nevidí žádný problém. Protože jinak by to byla sázka do loterie a to jsem si zažila u prvního porodu a děkuji, nechci, stačilo mi.

Abych byla konkrétní - jedná se mi zejména o soukromí, o to, aby manžel v žádné části porodu nemusel být vyhazovaný - a to jsem si právě zažila v poradně, kdy nás vyšetřovali víc najednou v jedné místnosti, takže třeba přítomnost vlastních dětí jsem vnímala velmi rušivě - ne pro mne, ale s ohledem na další maminu s počínajícím porodem, stejně jako že jsem poslouchla životaběh a problémy příjímané maminy. Vadilo mi, že se staví odmítavě k přítomnosti víc jak jedné osoby u porodu, zejména když bylo otázkou, zda si s sebou nebudu muset vzít děti. Vadilo mi odmítání ambulantního porodu. Vadilo mi, že jsem neměla jistotu, že mě přijmou. Vadilo mi, že některé ženy tvrdily, že jim nebylo umožněno mít dítě po porodu u sebe (jako celou dobu, bez toho, aby jim ho někdo odnášel). Ono vcelku nic nepřekonatelného, ale fakt jsem si možnost, že se budu muset o něco dohadovat, nechávala až jako druhou možnost, kdybych z nějakýc důvodů nemohla rodit tam, kde se o naprosté samozřejmosti s nikým dohadovat nemusím.

Dodatečně a náhodou jsem se dozvěděla, že interní směrnice zakazují rodičům samostatnou manipulaci s novorozencem bez dohledu odborného personálu na porodním sále. No, v tu chvíli jsem byla ráda, že ve Vrchlabí se člověk bezprostředně po porodu odebere do své postele a nikdo neřeší, jestli se s mimčem muckám nebo ne ;o)

S.+++

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.