Já si myslím, že skutečně záleží pouze na dohodě rodičky a porodnice. Já mám přeci právo si před porodem vybrat způsob porodu a porodnici, ale pro to musím taky něco udělat. Udělat si průzkum, zeptat se kamarádek, jít se do porodnice podívat, zúčastnit se kurzů, chodím tam do poradny před porodem a pak nemůžu být nemile překvapená. Chápu, že třeba v Praze to není problém, jako někde, kde je pouze jedna porodnice, ale dneska se všechny porodnice snaží rodit moderními způsoby. Samozřejmě jde taky především o lidský faktor, i v té nejlepší porodnici se může stát, že bude mít právě službu PA, která mi nebude vyhovovat, ale přeci mě to nemůže rozhodit. MYslím, že tady spousta rodiček klade prožitek z porodu nad bezpečí svého dítěte, já jsem asi v tomto konzervativní, ale myslím si, že především je důležié, aby se mi narodilo zdravé dítko, které já svým přístupem k porodu neohrozím a rodit budu tam, kde mi dokáží zajistit tu nejlepší péči pro novorozence. A co se týká holení před porodem, nevím proč to někomu tak vadí, každá se může oholit ještě doma, pokud trpí studem, ale i když Vám neudělají nástřih, můžete prasknout a to dopředu nikdy nevíte, umíte si představit šití v ochlupeném porostu a následné hojení, a když Vám to bude hnisat, první na koho si budete stěžovat je porodnice, takže já se požadavku holení fakt nedivím.
Předchozí