Sylvi, je mi to jasné :-))) ona alegie je občas nevyzpytalená. Ono všechno nikdy neplatí na 100%. Muž taky odmítá léky - a vždycky když kýchá a kašle, tvrdí že to je "jen takové malé podráždění". Tak jsem ho nedávno dostrkala k mojí alergoložce na testy - moooc pěkně to vyšlo, samý stupeň 3-4 nebo 4 (4 je největší pupen). Ale vesměs to byly jen jarní pyly, tak se hned domluvili na vakcíny. To jeho květnové 3 týdenní kašlání jednoduše mělo svůj důvod :-))).
V naší rodině se objevují takové divné imunitní reakce. Třeba syn - měl docela rozsáhlý imunodeficit, který se zjistil víceméně náhodou během očkovacího cyklu v jeho 5 měsících. No - pak se všechno očkování zarazilo. Dostal v tom jednu živou obrnovou vakcínu (ve 3 měsících). A pak ve 2 1/4 jednu dávku injekční inaktivované obrny. Mno, jeho reakci na očkoání jsem tu v dubnu popisovala v rubrice očkování - děs a hrůza. Včera jsem se dozvěděla jak je na tom s protilátkami. Doslova "extrémně vysoké". Ach jo - normální dítě musí dostat 4 - 5 dávek aby mělo slušnou šanci mít protilátky proti všem 3 typům polioviru, ale náš Kuba vystačí s 2 dávkami, které byly navíc 2 roky od sebe. Ještě že jsem udělala kolem trochu rozruch a dál se neočkovalo - kdyby byl býval dostal měsíc od té reakce další dávku - ani nechci myslet na to, co by se mohlo stát. To už by byla nemocnice na 100%, brrrr. Současné doporučení je neočkovat obrnu v nejbližších měsících ani v nejbližších letech. Tak jsem situací donucená si leccos pročíst. Člověk když o svých potencálních problémech trochu ví, se s doktorem líp dohodne. Tuhle jsem si stěžovala mojí obvoďačce že mi Zyrtec na alergii nějak moc nezabírá, nabídla mi že tu má něco nového. Nechtěla jsem být za šťouru a tak jsem to brala aniž bych se zajímala co je to. A doma koukám :-))) je to Zyrtec tedy cetirizin - ale od jiného výrobce pod názvem Analergin. Jo jo, on i Reactin je to samé. Ale jen pokud to víš, můžeš se ohradit, diskutovat...takže z nouze ctnost :-)))
Jana
Předchozí