Přemýšlím nad Vaším článkem ... a chtěla bych se vás zeptat. Měly vaše děti studené končetiny při těch vysokých teplotách? A pokud ano... co jste potom dělala? Protože pokud má dítě při horečce studené končetiny, nesmí se dávat ani zábaly ani sprchovat. Smí se pouze jemně otírat.... Zkoušela jsem to na svém dítěti... a teplota prostě lezla stále nahoru. Dávala jsem čajíky, otírala... a přesto to nepomohlo. Co byste dělala potom? Stále byste se chlubila, že jste nedala léky? A víte, že pokud dítě sprchujete či mu dáváte zábal i v tomto případě, že má studené končetiny, že ho vlastně ohrožujete přímo na životě?
Mám své výhrady, co se týče léků. Pokud to jde, používám homeopatika...ale nejdříve se pokusím si zjistit vše o nemoci, i když tak banální, jako je zvýšená teplota či horečka, a teprve poté za pomoci naší dětské lékařky (i když s ní se vším nesouhlasím, určitě toho ví víc než já) pečuji o své 2 děti.
A ještě malá připomínka. To, že má dítě přes 38°C neznamená, že mu imunitní systém funguje jak má, ale naopak nezvládá situaci. To Vám ještě nikdo neřekl?
Jinak s Vámi naopak musím souhlasit s tím, že s dítětem se nemusí okamžitě k lékaři. Také to mám potvrzené od několika dětských lékařů - syn má vrozené oslabení imunity (ale poze co se týče průdušek), tak jsem měla možnost konzultovat jeho zdravotní stav s lékaři v nemocnici a s lékařkou, ke ktré jsme jezdili na homeopatii. A nikdo mu nikdy (v nemocnici) zbytečně ATB nedal. Vždy se čekalo, zda zaberou léky, které potřeboval na uvolnění průdušek, zda to jeho malý organismus zvládne. Až když vyšly špatně protizánětlivé testy, musel holt dostat ATB, pokud bychom mu je nenasadili, asi by se uzdravil, trvalo by to delší dobu, ale určitě by se u něj rozvinulo astma. A to bych si jako máma na svědomí nevzala. A s oběmi syny jezdím k lékaři až tehdy, pokud teploty přesáhnou 38°C a trvají déle než 3 dny. Tj. jejich organismus to nezvládá. Ale pokaždé jim dám paralen, pokud jejich tělesná teplota přesáhne 38°C, neb to značí selhání jejich imunity. Zeptejte se na to své lékařky, myslím, že každý lékař Vám to potvrdí.
Pavlína K.
Předchozí