| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Osamocená extáze

Cizinko, myslím si, že teď jste trefila to pravé. Nejde možná ani o to, jestli porod doma ano nebo ne, ale jestli porod v Česku doma ano nebo ne. Nemyslím si, a z čísel to ani nevyplývá, že by porod doma byl nebezpečnější než porod v porodnici, pokud jsou u něj ti správní lidé a je zabezpečen rychlý převoz do nemocnice. Z těch pár článků, co jsem si přečetla o domácích porodech v Česku, jsem si udělala dojem, že ne vždy se odehrávají za přítomnosti porodní asistentky, a že ne vždy je připraven "akční plán". Navíc je tady asi velká pravděpodobnost, že když rodičku přivezou od problematické domácího porodu do porodnice, dá jí to personál pěkně sežrat (tedy poté, co jí pomohou ). A to asi ženskou, která se rozhodla rodit doma, protože má obavy z nemocničního porodu, pořádně rozhodí. Takže můj závěr z toho je - nemyslím si, že porod doma je hazard, pokud je řádně zabezpečen, a řádné zabezpečení domácího porodu je v Česku problém. Musím ale připustit, že nejsem porodník, takže nevím, jestli dvacet minut je dost času při dystokii ramének nebo ruptuře dělohy. Mě osobně porod v nemocnici (jak jsem tady už párkrát psala) vyhovoval, možná bych měla dodat, že jsem si taky zaplatila za přítomnost "svého" doktora, kterému plně důvěřuji. Nicméně chápu, že jiným to nevyhovuje, a měly by mít možnost rodit - ale bezpečně - jinde.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.