| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Osamocená extáze

Milá Kláro, úplně chápu tvoji obavu z druhého porodu, zvlášť po prvním zklamání. Já po zkušenostech z prvního porodu volila Vrchlabí (z Prahy je dojezdová vzdálenost velice příznivá).
Probém dnešních porodnic vidím ve špatném organizačním modelu, kastování pracovníků a nedostatcích v komunikaci s rodičkami a jejich doprovodem. Od 80. let se zamozřejmě dost věcí změnilo k lepšímu, ale mnohem větší pokrok se udál v oblasti vlastního porodu, než na odd. šestinedělí :-( Pro prvorodičku je to vražedné, ta nějakou konzistentní pomoc týkající kojení a péče o novorozence potřebuje. Ale zatím se setká s vyloženě nesprávnými pokyny a informacemi a naprosto se lišícími dle konkrétního zdravotníka.
Už jsem to psala mnohokrát (už je to také pár let): ve Vrchlabí jsem nezažila právě to kastování, dobře fungoval přenos informací mezi lékaři, PA i sestrami. Všichni spolu spolupracovali, chovali se mile k maminkám i jejich rodinám, klepali před vstupem do pokoje, bez problému se dalo dohodnout na "předčasném" odchodu z porodnice apod.
Vůbec nechápu útočné reakce v této diskuzi ... Místo, aby se ženám, které se pečlivě připravují na porod, snaží se připravit vhodné podmínky, tak jak jim samým to připadá nejlepší, dostalo ocenění, všichni se na ně sesypou s nelogickými klišé typu: "jde hlavně o dítě", "no jo, to si musí přetrpět každá", "no tak nekojíš, tys taky nebyla kojená a přece si vyrostla", "hlavně nekřič a nehádej se", "lékař přece ví nejlíp, jak máš rodit" apod. Všichni víme, jak porod ovlivní život miminka (a maminčino prožívání do toho patří), jak ovlivní budoucí vztah miminka a dítěte, ale rádi na to zapomínáme.
A ještě malá poznámka: prošla jsem jako pacientka jsem vícekrát pobývala na několika pražských fakultních klinikách, zažila nájezdy mediků bez jakékoliv konzultace s pacientem, "velké "kapacity", které neuměly ani pozdravit, nesmyslný zákaz nošení spodního prádla, toalety, kde bylo max. 10 st. nad nulou, utajování informací o vloastním zdravotním stavu, úklid pokojů v 5 ráno, měření teploty v 5.30, vlastnoruční převlékání postelí, jediná sprcha pro ženské a mužské odd. ... - na to si člověk nezvykne, jen OTUPÍ! Jistě, dost věcí se zlepšilo, ale ...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.