Nedá mi to, a musím reagovat, psy máme v naší rodině mnoho let a různé rasy, teď je to 3-letý hovawart a 7-mi letý jorkšír, jeden má 73 cm v kohoutku a skoro 50 kg, druhý sotva 1,5 kg, dál dvojčata 5 let, starší děti. Myslím si, že jsem zodpovědný majitel, se psy mám dlouholeté zkušenosti, poslouchají na slovo, ale speciálně toho velkého bych nikdy nevzala ven bez vodítka-mám na něj 10m dlouhou flexi- a bez náhubku ( když máme jít ven, sám si přinese košík a nechce se bez něj hnout, je na něj přivyklý od mala). Myslím, že bych za něj mohla dát ruku do ohně, že nikomu neublíží, ale je to prostě jenom pes, i když vychovaný. Chápu i obavy ostatních lidí, když se k nim blíží taková velká obluda, určitě se cítí lépe, když má velký pes vodítko a náhubek. Nesnáším hovna-nedá se to napsat jinak-na chodníku,na trávníku, můj pes je od malinka naučený kadit do křoví, když se mu to náhodou povede jinde, vždy to po něm uklidím-je naučený-čekej, uklidíme-tak prostě čeká, až to seberu.Bydlíme na sídlišti a denně potkávám tolik nevychovaných psů, kteří na toho mého velkého útočí-v klidu a s nadhledem a tak, aby to slyšel páníček uštěkaného psa říkám tomu svému-klid, je to nevychovaný blbec, přece se nebudeš chovat jako on..ta moje almara v klidu stojí a nanejvýš z výšky zavrčí a odkráčí středem..
Náš pes vyrůstá s dětmi, dovolí jim toho hodně a děti učím od malinka, že i pes má svá práva a chce taky klid.
Chlupy jsou pravda všude, ale není to nic hrozného, prostě to denně vyluxuju a je to. Z oblečení to spolehlivě sundá sušička.
Mimochodem máme ještě dva vykastrované kocoury, papouška a rybičky. Mám za sebou období křečků, morčat, králíků a různé podobné havěti, co děti přinesly domů, nikdy jsem jim nic neodpírala a vždy pomáhaly starat se o zvířátka.
Takže zvířata jsou fain, ale jenom láska nestačí..je potřeba disciplína.
Předchozí