mam 3 mes chlapčeka a mala som super rýchly porod!už druhý.(prvý bol podobny,akurat že 4,5kg:-))par dni pred termínom, vyvolany.(Vodu mi pustili okolo 15hod a 17 30 bol na svete!)Na prvú bolesť bol 3,5kg chalan vonku.Pri každom vyšetrení som bola na ultrazvuku!Dokonca aj v deň porodu.Bola som pod kontrolou mojho dlhoročneho kamarata gynekologa a aj tak mal malý omotanú pupočnu šnuru okolo krku!!!!Ja som sa rano zobudila s divnym pocitom,že sa dnes musi narodiť a s tym som išla aj na kontrolu.čo vraj bolo šťastie,lebo keby ma to chytilo niekde mimo tak pri tom,ako rychlo sa narodil som nemusela stihnuť dobehnuť do nemocnice.Nie som zastanca roznych experimentov s porodmi.Je to sice prirodzena zaležitosť a netreba okolo toho robiť zbytočne obštrukcie, ale mne dodavalo istotu hlavne vedomie,že som v nemocnici,že su okolo mna odborníci a že keby sa čo kolvek či už mne,alebo babatku stalo je k dispozicii team ludi s vybavenim,prip.operačnou salou a podobne!!!Jedine čo mi prekažalo bolo,že zrovna v ten den sa konali prehliadky porodnych sal buducimi rodičmi a tam si ma fučiacu obzerali buduci oteckovia ako v ZOO o čom som presvedčena,že by im asi nepačilo,keby si ich ženu niekto takto obzeral....A tiež si neviem predstaviť,že by ma mal pri porode očumovať naš otecko.pripada mi to ako nejaka divna uchylka.Je to mimoriadne intimna zaležitost a tyka sa v tej chvili len ženy.Neviem si predstaviť,ako potom ďalej može vnimať muž svoju ženu.....ble
Předchozí