Jsem taky razitelka všeho přirozeného,ale poslední porod v porodnici vyhlášené přirozenými porody mě naučil,že ne vždy je to to pravé.Mám za sebou: porod 7 hodinový, pak 2 hodinový s kapačkou oxytocinu a nakonec 24hodinový,kdy jsem se po 18 hodinách bolestí neotevřela ani o píd,důvod:špatně zahojená plastika čípku,dítě pořád viselo někde vysoko,křivka na monitoru strašidelná..A lékaři nic,nakonec píchli vodu,další hodiny nic,jak mamka výše vyzdvihuje,že jí nikdo neobtěžoval-mě naopak připadalo,že je to všem jedno,až nakonec nade mnou mluvili latinsky,doktor si mě vzal do vyšetřovny,cosi kutil uvnitř rukou a lékařka mi při kontrakci zatlačila na břicho,plod srovnala.Za půl hodky se Pavlík narodil.Slyšela jsem doktora,jak říká,uvidíme po porodu,jestli bude v pořádku...Vytlačila jsem ho na první zatlačení ze strachu o jeho život..V těhotenství jsem žádné problémy neměla,i když mi bylo 36 let,jsem ale sportovkyně, a ty mají pevnou břišní stěnu a může dojít k problémům..Pavlík je naštěstí v pořádku.
Předchozí