Tak já nejsem blondýnka (z toho by mě skutečně nikdo nemohl podezírat). Nicméně jsem to, čemu se říká nemehlo.:-) Takže řídím strašně rád, ale strašně. A nejhůř tehdy, když vedle mě někdo sedí.:-)
S najetím si s autem k benzínce na opačnou stranu, než je víko nádrže...to se mi stalo několikrát. Mám omluvu - jezdím firemními auty a každé je jiné. Takže si říkám, že to zas není tak strašný:-) Ale teď už se ze zvyku vždycky kouknu do zrcátek, kde vlastně ten výstupek na kapotě je:-)
Jinak mám jednu krásnou perličku z STK. Jel jsem udělat na firemním autě evidenční prohlídku, aby mohlo být prodáno.
Najel jsem si (dost nejistě, přiznávám) dovnitř haly. Chlap za mnou přišel a řekl, že mám otevřít kapotu. Je mi jasné, že v každém autě je nějaká páčka pod volantem, kterou se kapota otvírá...ale v tomhle jsem ji prostě nemohl najít. Vyzkoušel jsem snad každé tlačítko - a pak jsem prostě s pokrčením ramen řekl, že to auto neznám a tudíž nevím, kde se kapota otvírá. Chlap se na mě podíval jak na mentála, šáhl do auta a zmáčkl tlačítko pod volantem (jediné, které jsem vynechal...) a kapota odskočila. Pak mi řekl, abych tu kapotu zvedl. To jsem udělal a zase jsem nemohl najít ten otvor, do kterého se upevňuje ten háček na vzpěrné tyči. Chlap se na mě podíval znova trochu divně. To už mi začalo škubat koutky rtů a on, když to postřehl, tak se rozesmál naplno. Přidal jsem se k němu a prohlídka dopadla dobře.
"Nemám vám s tím autem i vycouvat?" zeptal se už docela ochotně, když zaklapl kapotu. "Ne, díky, já to snad zvládnu" odvětil jsem, nastoupil, nastartoval a málem jsem ho přejel, protože jsem špatně zařadil a místo zpátečky jsem dal jedničku. Ale dopadlo to naštěstí dobře:-) Takže dámy, nemusíte mít žádné mindráky z toho, že nevíte, kde jsou v autě jaká tlačítka. Hlavně, že je umíte používat. :-)
Předchozí