Tohle je přesně můj případ. Měla jsem smlouvu na dobu určitou a měsíc před koncem jsem otěhotněla. Jelikož jsem pracovala v chemickém průmyslu v prostředí nevhodném pro těhotné, odešla jsem před ukončením prac. poměru na nemocenskou. Pracovní smlouva mi tudíž skončila, avšak mateřskou mi půl roku vyplácel ještě zaměstnavatel.
Dost mě překvapil názor paní doktorky práv, že pokud by zaměstnanec po skončení smlouvy na dobu určitou pokračoval s vědomím zaměstnavatele v práci, tak by se smlouva změnila na dobu neurčitou. To u nás ve firmě totiž neexistovalo, my dostávali nové smlouvy na dobu určitou co půlrok, ale možná ,že podle nového zákona je to již jinak???
Dále mám poznámku k textu, že po skončení smlouvy, ač těhotná, se dotyčná musí zaregistrovat na úřadu práce kvůli pojištění. Mně bylo řečeno, že to není nutné, že jako žena na mateřské jsem v evidenci sociálního odboru nebo jak se to přesně jmenuje. Takže jak je to vlastně?!
Byla bych ráda, kdyby se k tomuto bodu zde někdo vyjádřil ,nerada bych teď po roce na mateřské zjistila, že jsem něco zanedbala.Děkuji.
Předchozí