to, že jsem pro možnost potratu, neznamená, že ho doporučuju, nebo za všech okolností schvaluju. Taky jsem byla v situaci, kdy jsem čekala, jak dopadne amniocentéza. Naštěstí to dopadlo pokaždé dobře, ale celou dobu jsem nevěděla, jak bych se rozhodla. Absolutně neodsuzuju nikoho, kdo jde na potrat ze zdravotních důvodů. A co se týká důvodů sociálních, nikdo nemůže soudit jiné, není totiž v jejich situaci.
Ano, jsem pro možnost potratu, patřím mezi těch strašných 90%. Přesto mám dvě děti. A souhlasím s tím, že tato billboardová kampaň je blbost. Mnohem účinnější by bylo už od školky v dětěch rozvíjet zodpovědnost k životu.
Zrovna dnes jsem se s klukama dívala na film o tygrech. První ulovená opice je trochu šokovala. Ale stačilo vysvětlení, že příroda je sice krutá, ale zvířata nezabíjí pro zábavu, je to nutnost pro přežití. A potrat se dá v mnoha případech chápat stejně, ale nemusí o tom vědět předškoláci. Před pár dny se na hlavní straně objevil článek o dětech jako svědcích intimností. Že děti vidí milující se rodiče vadí. Ale že vidí obrázky z potratu je v pořádku?
Mějak mi ta ochrana dětí před nevhodnými obrázky uniká.
Veronika
Předchozí