Haluško, proč se mi ta kampaň zdá obviňující?
Protože je tak hrozně jednostranně účelová. Spousta lidí se na ty plakáty podívá a řekne si..."jak někdo může být taková bestie a dopustit, aby nevinnému tvorečkovi jako tady na obrázku někdo utrhl takovou roztomilou ručičku, jojo, ženský co jdou na potrat nemají srdce a chce se mi z nich zvracet". Možná přeháním, ale něco v tomhle smyslu si naše pokrytecká společnost jistě nenechá ujít. Stejně tak se můžou pak zpětně obiňovat ženy, které interupci podstoupily.
Ta kampaň vůbec nebere v potaz ženu, které se to všechno taky dost týká, její možné psychické potíže po interupci...žena je prostě nádoba, která nechala roztrhat své dítě a jejím posláním bylo ho donosit. To je trochu středověké...
Nepřekvapuje mě, že většina žen tady na rodině má k potratům víceméně negativní vztah. Neříkám, že můj je pozitivní, spíš realistický...ale musím přiznat, že po porodu a asi ještě tak rok po něm jsem se k těmto otázkám stavěla mnohem více vyhraněněji, majíce malé miminko a řádící hormony jsem divže ne každé potracené mládě obrečela. Naštěstí to přešlo.
K té relativitě pravdy...samozřejmě je i relativní lež. Nejde to ale zaměňovat s tím, že tedy nemusím říkat pravdu, když je stejně relativní:)))
To je strašně zjednodušené, spíš se jedná o pravdu jakožto realitu, více ve filozofickém smyslu. Když dám příklad:
Situace: Anička šla na potrat.
Interpretace:a) Anička nechala zavraždit své děťátko (pravda)
b) Anička přispěla k nepřelidnění planety (pravda)
Tohle je samozřejmě extrém, bohužel mě v rychlosti nic moudřejšího nenapadlo:)
Předchozí