Já osobně nejsem pro potraty, ale umím pochopit, že se může žena (nebo mladá dívka) ocitnout v situaci, kdy nechtěně otěhotní a dítě si prostě nemůže nechat, ať už jsou její důvody jakékoliv (zdravotní, ekonomické aj.). Potrat určitě není zážitek, o který by některá žena stála a rozhodnutí je určitě bolestivé. Proto si myslím, že podobné kampaně mohou způsobit, zvláště mladým dívkám, které potrat podstoupí, doživotní výčitky svědomí a psychické problémy. Teď se na mě určitě vrhnou zastánci práva na život, ale taková je realita. A argumentace antikoncepcí (žádná není na 100%) nebo tím, ať "to" nedělají není podle mě dostatečná. Já sama jsem kdysi ve velmi mladém věku viděla film "Němý výkřik", který ve mě zanechal příšerný zážitek. Ale i mě se jednou může stát, že budu stát před těžkým rozhodnutím, zda nejít na potrat. A vzhledem k tomu, že mám doma dvě malé děti a že mi už nebylo doporučeno další těhotenství (ze zdravotních důvodů), tak nevím, jak se bych se rozhodla. Riskovat svůj vlastní život a nechat tady dvě děti bez matky nebo jít na interupci nebo to prostě nechat osudu a modlit se, aby všechno dobře dopadlo???? Samozřejmě se chráním antikoncepcí. Ale......
Předchozí