ahojky, tak přesně tento problém jsem ještě minulý týden řešila a včera vyřešila:-).Mateřskou vyplácí správa soc.zabezpečení,takže musíte platit hlavně sociální pojištění.Účastna(neznamená odpracováno) na soc. zabezpečení musíte být 270 dní(započítává se i když jste byla např.vedena na úřadu práce).Podle zákona odcházíte na mateřskou 6-8 týdnů.Dále podle mého lékaře nesmí vydat neschopenku 1 měsíc před porodem(takže neschopnost zbytečně nepřerušovat,protože i když vám pracovní poměr skončil jste v ochrané lhůtě ).Což znamená buďte stále v neschopnosti až do počátku mateřské,kterou můžete nastoupit v termínu 29.6-13.7.Já to měla ještě o trochu těžší,protože jsem byla část roku zaměstnaná a část roku jsem pracovala jako OSVČ.J
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.