Víš, na tohle musím reagovat. Za prvé jsem nenapsala, že každá maminka musí mít díky maliníku snadný porod. Všichni víme, že porod je činnost velice dynamická a ve vteřině se může seběhnout cokoliv. Chtěla jsem svým článkem naznačit jen to, že to stojí za to zkusit.
Jednoduchost svého porodu jednoznačně připisuji maliníku, protože i ve svém okolí jsem zaznamenala další tři případy takových "bezbolestných rychlovek", a to se mi zdá asi nebude náhoda.
O své psychické pohodě před porodem bych raději nemluvila - od 28. týdne mi začala selhávat placenta a pořád mě strašili, že porod budou vyvolávat, miminko začalo pořádně růst až měsíc před porodem, a to, že jsme to nakonec dotáhly až do termínu a na 3,60 kg, považovala moje lékařka víceméně za zázrak. Nehledě na to, že ještě večer před porodem jsem v slzách v koupelně ťukala na bříško - prosím tě, dělej něco, protože malá Terezka se po skončení návštěv ode mě nechtěla odtrhnout a plakala tak, že se tam celá pozvracela.
Ale snad i proto, co jsme si s Michalkou zažily moc ráda vzpomínám na dobu, kdy už už mělo dojít k našemu seznámení.
A nakonec - zavrhnout něco je tak jednoduché........
Předchozí