Vážení,
několikrát jsem, ačkoliv na druhé straně barikády, byla svědkem akcí Hnutí pro život. Byla jsem rozhořčena, především po diskuzi se členy této tmářské organizace, která se ohání heslem "Svoboda volby". Jsem přesvědčena, že je to míněno jako vtip. Špatný vtip. Už celé roky se snaha tohoto hnutí zaměřuje na drastické prezentace následků potratů, zároveň ale brojí proti antikoncepci, především té hormonální. Na otázku, jakým způsobem plánovat rodičovství řešit, jsem často slyšela odpověď: Abstinence, sex až po svatbě, přerušovaná soulož, výpočet neplodných dnů... Dovoluji si namítat, že abstinence je naprosto nepřirozená a zbytečná, sex po svatbě snad patří do hluboké minulosti, i 15. století bylo pokrokovější, přerušovaná soulož je naprosto nespolehlivá metoda, jak vám potvrdí každý odborník, a výpočet neplodných dnů je vhodný pouze pro ženy s naprosto pravidelným cyklem, a i v tomto případě se nejedná o metodu spolehlivou...
Navrhuji zástupcům Hnutí pro život, aby přestali děsit mládež a raději se zasadili o zavedení sexuální výchovy dětí od nejútlejšího věku, osvětě zrovna tak, cenově (plně hrazené) antikoncepci pro každou dívku či ženu, která se rozhodne pohlavně žít, samozřejmě po splnění povinné věkové hranice, která by měla být posunuta na 14 let (podobně jako trestní odpovědnost).
Je naprosto zřejmé, že mladí lidé spolu nepřestanou spát, stejně jako je zřejmé, že osvěta a prevence v posledních několika letech razantně snížila množství potratů, ať už u mladších, či starších žen.
Bůh vám pomáhej, drazí "ochránci života", kéž začnete přemýšlet namísto stupidního moralizování nad sexem mladistvých.
S pozdravem,
Misha
Předchozí