Také já jsem rodila předčasně, ve 29. tt, koncem pánevním, císařem. Malá vážila 1340 g, druhý den prodělala jednostranný pneumotorax, problémy s dýcháním měla 6 týdnů. Jsem ale velký optimista, ani na chvíli jsem si nepřipouštěla, že by to mělo dopadnout jinak než dobře. Trochu mě překvapuje, že ti doporučovali spíše lahvičku a odstříkávání, nás u Apolináře do kojení nutili, a je fakt, že domů odcházelo 99% maminek kojících. Malou jsem viděla hned druhý den a od té doby jsem za ní chodila každé 3 hod, starala se o ni (krmení sondou, přebalování), přikládali jsme k prsu od 4. dne. Už 3. den mi ji vytáhli z inkubátoru a mohla jsem ji chovat. Jsedm opravdu ráda, že jsem celých těch 7 týdnů s ní mohla zůstat v porodnici, i když to ke konci už bylo moc psychicky náročné (chtělo se nám už domů). Ano, a i tady jedna sestra podotkla, že oni mají ty mizerné platy jen kvůli nám, že zadarmo můžeme být v porodnici tak dlouho (je mi jí líto, nic nepochopila). Přeji hodně radosti se synkem a neboj, ve třech leteh jsme v mnoha věcech už dál, než donošenci.
Předchozí