No, mě teda gynekoložka o tom, že bych radši neměla jíst plesnivé sýry, taky řekla (s tím, že prostě je to nějaká teorie, která se může zase časem změnit, ale jestli prý chci být hodně opatrná ...), ale neodůvodňovala to nepasterizovaným mlékem a přímo těmi "plísněmi" - jako že je riziko, že asi ty bakterie, co způsobují plíseň na (v) sýrech by se mohly přestěhovat k miminku (asi krví?) ... Úplně už si to nepamatuju, bylo to při prvním těhotenství (loni), teď jsem těhotná zase, ale už neříkala nic :-). Loni jsem teda ty sýry radši nejedla (mám je ráda, ale šlo to vydržet), letos už jsem za šest týdnu, co o těhotenství vím, snědla po částech asi dva hermelíny ... snad mi to mimi nezplesniví (víc se bojím jiných věcí ...)
Předchozí