Ja se obavam, ze v Cehach je problem zakoreneny trochu hloubeji. Je pravda, ze nektere matky se chovaji zpusobem "ja jsem matka, kdo je vic", ale , oni se takto chovaji i dalsi skupiny - "ja jsem ridic auta, kdo je vic, rpoc bych mel davat prednost na prechodu?" , tyto skupiny se dale rozrazuji podle toho, jake velikosti ci hodnoty jejich auto je. Dale tu mame skupiny zijici v najemnich domech, kteri si nici jak vnitrek tak i vnejsek jejich obydli, pak tu mame skupiny "socialne slabsich", kteri si velmi casto vymahaji na uradech socialni davky i kdyz jsou zdravi a mohou chodit do prace. Potom tu mame celou armadu tzv. nemocnych, kteri travi na neschopenkach vetsinu roku a ziji na ukor ostatnich...atd.atd........To je prave ten rozdil mezi zapadem a Cechami. Az se naucime moralce, navzajem se uctivat, v obchodech hromadne nekrast..tak pak ceduli s preskrtnutym kocarkem nebude treba. Na zapade by si tuto ceduli ikdo nevyvesil, protoze by se za ni stydel. A pravdepodobne i bezdetni zakaznici by prestali v tomto obchode nakupovat....a samozrejme diskriminacni zakon toto ani nedovoluje!!!
Nejsem pravnik, ale mam pocit, ze i v Ceskem zakonodarstvi by se naslo neco pod timto diskriminacnim zakonem.
Předchozí