Uplne vas chapu...ja taky hodne casto nejsem schopna vyjadrit to, ze potrebuju pomoct...postupne se to ucim. Vzdycky se snazim co nejvic veci zvladnout sama, a o pomoc "volam" ci rikam, az kdyz uz opravdu nemuzu.
Jenze jsem zjistila, ze vetsina lidi si neuvedomuje, ze jim rikam opravdu az v tom poslednim stadiu, kdy si nevim rady, a pak pokladaji moje problemy za daleko mene vazne, podcenuji je a prikladaji jim mensi dulezitost. Tim padem mi treba nepomuzou a dostava se to do jakesi smycky: opet mam potvrzenou zkusenost, ze to musim zvladnout sama, a ze mi nepomuzou, proto priste znova vaham, zda jim rict....
Nastesti jsem si aspon tohle uvedomila, takze se s tim snazim pracovat. Treba tak, ze i kdyz vim, ze bych neco zvladla, ale stalo by me to dost sil, poprosim o pomoc. Pokud ji neobdrzim, vim, ze to jeste zvladnu, pokud se mi ji dostane, je to bajecna zkusenost...:-)
A taky jsem zjistila, ze ne kazdy chape signaly, ktere vysilate, sam od sebe ma proste jine zkusenosti....zkuste zacit tu a tam rict neco konkretniho a ne cekat, az si ostatni vsimnou...
Kdyby vam treba pomohlo obcas nekomu napsat, klidne se ozvete. A preju hodne stesti.
Předchozí