Dovolím si taky odpovědět, možná, že se ti ale moje odpově´d nebude zdát....
za prvé - člověk který nežije podle představ ostaních
nemusí být nešťatsný ani psychicky nemocný - aspoň ze svého hlediska...
Pokud ho necháš násilím hospitalizovat, moc mu nepomůžeš - co ho čeká?? Elektrošoky, zatemnění mozku psychofarmaky....třeba i odloučenost od všech a život v léčebně do konce života...chtěla bys tak žít ty??
Pokud nikomu neubližuje a neni něbezpečný ani sám sobě, neřešila bych to. Člověk nikdy nedokáže posoudit sám dost dobře situaci toho druhého....
jde o to, CO mu vlastně opravdu je: Je nemocný nebo jen jiný??? Nebo se jen vymyká představě o normálním žití....."normálního člověka" - popisuješ něco ....ale viděno z tvého pohledu.
Někteří psychotronici tvrdí, že jen jeden ze 4 diagnostikovaných schizofreniků opravdu schizofrenikem je...ostatní mají u sebe jen nabalené jiné bytosti - opravdu tedy slyší jejich hlasy....a jsou zmateni a bojí se. Což se nedivím.
Tím, že "scizofrenikovi" zničíme mozek, se ale nic nevyřeší. Možná se mu "uleví", protože TO přestane slyšet a cítit. Máme ale na to právo?
Zkusila bych to jinak...zkusila bych třeba zjistit, jestli je opravdu nemocný. Ale je těžké, jestli si třeba tohle nedokážete ani malinko připustit.
Možná, že na mě budete koukat jako na blázna, ale cítila jsem potřebu to napsat.....
Předchozí