| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Opravdu víte, jak si hrají vaši teenageři?

Milá Deniso,
je v pořádku, že se ptáte, co jsem chtěl říci, a nemyslím si, že se ptáte blbě. Neexístují hloupé otázky. Je naopvak velmi důležité si vyjasnit, co jsme kdo chtěl říci. Většina mezilidských neshod pramení z toho, že slova jsou příliš slabá na vyjádření toho, co cítíme - každé slovo, každá věta jsou symbolikou, která mnohdy souvisí s naší osobní historií - naše psychika je navyklá číst to, co chce vidět a domýšlí si podle scénářů, se kterými se dříve setkala. Proto když deset lidí čte jeden text, každý jej pochopí jinak.
Z Vaší reakce je vidět hodně vzteku - znamená to, že jste jej četla v emoci. Když jsme v emoci, naše inteligence klesne na hranici normálního člověka. Platí to pro každého člověka, včetně mě. Když máme strach, smutek, vztekáme se - naše vnímání je sníženo (to je vědecký výzkum). Proto většinu "chyb" v životě děláme v emocích.
"Že Michaela a Boris chtěli z uvedení tohoto článku vytřískat popularitu, že chtěli zasít strach mezi lidi?"
Nevím, jak jste došla na to, že z mého příspěvku plyne, že chtějí vytřískat popularitu. Naopak. Můj příspěvek byl určen paní redaktorce, ne jim, a mým cílem bylo, aby se zamyslela nad tím, co její článek přinese tátovi a sestře. Je jasné, že tento text by jim pozornost přinesl, ale nedělám si iluze, že o ni stojí. Nicméně by jim přinesl i spekulace ze strany mnoha lidí, kteří čtou v emocích a bude hodně těch, kteří řeknou, že svého syna rodiče vychovali špatně nebo že něco zanedbali. Tak jak jste mě smetla Ty, aniž by jste si pořádně přečetla o co jde, tak spousta lidí bezmyšlenkovitě pomyslně smete i příbuzné. Jak psala správně Dita, bylo to zamyšlení pro paní redaktorku, jejíž reakce byla taktéž emocionální a tedy jednostranná.
V životě neexistuje ani absolutní pravda, ani absolutní lež, ani absolutní světlo, ani absolutní tma. V každé dobré věci je obsažen kus špatného a naopak. Je dobré zvážit obojí.
"Běžte se se svojí Aura-somou, Bachovkami, psychosomatikou a sebepoznáním k šípku."
Milá Deniso. Až budete vědět, o co jde, můžete mi říci, kam s tím mám jít. Realita je taková, že v této oblasti vím víc, než Vy. Je to stejné, jako kdyby jste mi vykládala, jaké je to skočit si s padákem a nikdy sama neskočila. Já jsem si skočil. Nesuďte něco, co jste neviděla ani z rychlíku. To, že o tom nepíše paní redaktorka v novinách, neučila jste se o tom ve škole či o tom nebylo ve zprávách v televizi neznamená, že to neexistuje a nefunguje.
"Jak je vidno z příspěvků, skoro nikdo o této nebezpečné hře neví, takže se oni díky vlastní tragédii snaží varovat ostatní a to je velice záslužné."
Milá Deniso. Jestliže vymýtíte tuto hru, najde se jiná hra. Nejde o hru. Pletete si ruku ukazující na Měsíc s Měsícem samotným. Většina lidí vidí nebezpečnost této "hry". Je jednodušší označit za nebezpečnou hru, než se ptát, co vede mladé lidi k tomu, aby si tuto hru vyzkoušeli. Tam je příčina. Hra je důsledek, nikoliv příčina. Btw - k čemu vedla v Rusku prohibice alkoholu? Za to, jaké tam byly a jsou podmínky pro život, alkohol nemůže.
Pokud existuje v lidské psychice nějaká touha, program, najde si cestu ven. Když o ní víme, můžeme ji usměrnit. Když ne, prorazí si cestu jinudy. A je jedno, jestli způsobem uvedeným v článku, nebo jiným. Většina lidí se snaží jít jednodušší cestou - hledají na povrchu. Ano, teď to vypadá, jako kdybych dělal frajera, uvědomuju si to. Deniso, paní redaktorka se snaží o lepší informovanost lidí, aby neztráceli život. Taky se o to snažím. Trochu jsem poznal, že je to jinak, než si v životě myslíme - není to moje zásluha, nic jiného mi před 6lety ani nezbylo. Ale teď se dívám stejně jako paní redaktorka na to, jak se lidi zbytečně trápí a taky se snažím jim ukázat, že to jde jinak. Paní redaktorka na úrovni, na které to umí a já taky na úrovni, na které to umím. A je na čtenáři, jestli si nad našim příspěvkem vzdychne, hodí jej do koše, nebo se nad ním zamyslí. Chápu, že je jednodušší se zděsit nad článkem v novinách, než si zajít na kurs reflexní terapie, konzultaci Aura-somy a poznat souvislost mezi barvami a psychikou, vyzkoušet si, jak fungují souvislosti mezi psychikou a zdravím - to už je nebezpečné - mohlo by to změnit relativně jednoduchý život většiny lidí. Poznání někdy bolí a vyžaduje snahu a my chceme jednoduchá řešení, která nic nestojí. Lék, rychle působící proti bolesti, operaci. Nic takového, že rýma jsou hleny usazené v nezpracovaných emocích, angína nevyplakané slzy hořkosti, žlučník souvisí s nervozitou, strachem, emocemi, atd. Chápu, že pro hodně lidí by to bylo náročné poznání, protože jejich život by se změnil.
"Vůbec si nemyslím, že Michaela s Borisem se tu snažili ze smrti svého syna a bratra někoho obvinit (internet, tvůrce www apod), a proč se tak stalo se budou ptát sami sebe do konce života."
V životě nejde nikoho obviňovat - každý děláme v daném okamžiku to nejlepší, co můžeme. Kdo obviňuje ve skrytu duše sám sebe, hledá viníky venku.
Nevím, jestli mohou přijít na to, proč se stalo, co se stalo. Ale když se rozhodnou, nebudou se ptát sami sebe do konce života. Jsou způsoby, jak najít smysl i těch nejtěžších okamžiků. Neříkejte, že něco nejde. Ještě jste to nezkusila.
"Ale rozhodně bych jim chtěla vzkázat aby se tím netrápili, protože to určitě nebylo selhání výchovy, byla to prostě blbost mládí a žádné hlubší souvislosti to nemá. Takové věci se stávají bez ohledu na inteligenci, výchovu, hloubku sebepoznání atd."
Je v pořádku, že se je snažíte utěšit. Ze svého pohledu bych chtěl říci, že termín "selhání výchovy" je nesmyslný. Každý člověk dělá to nejlepší, co může. Nicméně se pozastavuji nad tím, jak člověk bez minimálních znalostí lidské psychiky suverénně tvrdí, že něco nemá hlubší souvislosti, případně že v životě existuje něco, jako náhoda.. Život je příliš dokonalý, než aby v něm byly náhody. Náhoda je nerozpoznaná zákonitost. Kdyby mi to nedávno někdo vykládal, taky bych mu nerozumněl.

Nicméně Vám musím přiznat, že pro normálního člověka mluvím cizí řečí. Chápu to a chápu i Vaši reakci na můj příspěvek.
Krásný den
Michal

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.