myslím, že důležité je, proč říká že nechce...ne samotný fakt, že "ne"...dělá to na mně dojem, že má obavu, že by jste to nemuseli zvládout - nové bydlení, hypotéka, další výdaje s 2. dítětem. Také nepíšete, jaký má dojem z toho 1...nebylo to na něj moc v tom malém bytě? mám známého, který ač z počátku chtěl velkou rodinu po roce strávaném na gauči v obýváku a nedostatku odpočinku už další nechce. Také mám známého, který se bojí, že kdyby se mu něco stalo, tak se jeho manželka se 2 dětmi neuživí..s jedním se vždy nějak protluce, ale 2 už by byly moc..no atd. atd. myslím,že to není možné hodit za hlavu s tím,že je partner povinnen chtít mít i to druhé. Takže bych se zaměřila na prohloubení požitků ze soužití s tím prvním, aby ho to bavilo, aby to necítil jako zátěž, pak probrat krizové varianty, co KDYBY jak by to bylo a nechat tomu trošku času..určitě teď bude na něm ležet to stěhování...vždyť za rok se k tomu můžete vrátit...joo a důležité také je, zda manžel je z rodiny vícečetné či byl jedináček :)
Předchozí