| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Blíží se prázdniny...

Člověk, který dá dítko v 6 letech do školy, už si připadá jako špatný rodič. Dneska sice na odklad musíš mít papír z PPP, ale vypadá to, že ho dají snad každému. Moji kluci mají LMD (ví se to u nich od 5 let), a tak jsem se společně s psycholožkou rozhodovala,jestli je dát do školy v šesti. Byla jsem ujištěna, že ano, že odklad není vhodný. Souhlasila jsem, kluci moc nemilovali školku, ale samozřejmě jsem se bála. Jenže tatáž psycholožka, která mluvila o školní zralosti, mi také říkala, že to absolutně nevypadá na nějaké poruchy učení (to bylo u obou na konci první třídy). A mýlila se, oba mají dyslexii.
Asi to fakt nejde odhadnout. Ale trochu mě zaráží, když slyším od sousedky, že malému dali odklad, protože ještě mu chtějí prodloužit dětství, a vůbec, že je květnovej, tak co.
No, já jsem taky květnová a nepřišla jsem si ve třídě pozadu. Jenže je jiná doba. Dnes je divné dát dítě do školy v 6 letech. Paradoxně tyhle děti jsou na tom pak nejhůře, když tam mají o tolik starší spolužáky, jak už tady bylo řečeno.
Tak si říkám, měla jsem to taky udělat. Kluci při vstupu do 1. třídy neuměli číst, ten starší uměl jen asi 6 písmen abecedy. Myslela jsem si, že to umět nemusí, že je to ve škole naučí... Je to moc divný názor? Asi ano, když to srovnám s ostatními, kteří posílají děti do školy velmi připravené.
Když jsem šla na zápis s mladším synem, šel kousek od nás po cestě synův spolužák z MŠ a maminka ho zkoušela! Prý aby na zápise neudělal ostudu. Chudák kluk, ten bude muset být celý život nejlepší, aby maminka měla radost.
No, díky Bože za mé průměrné děti!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.