| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jací jsou naši muži?

Tak to s námi snad přece jen není tak špatné. Jsem také "desetiprocentní", zvyklý žít naprosto samostatně. Žena je pro mne rozhodně partnerkou, ne služkou. Samozřejmě sklízím kritiku od "devadesátiprocentních" mužů :o)
Mám zkušenost trochu jinou: vychovávám syna (po rozvodu ve vlasní péči), zažil jsem na vlasní kůži, co to obnáší, když naprosto fatálně selže žena, jako manželka i jako matka. Nikdy by mne ale nenapadlo z toho vyvozovat nějakou "poučku", přesto, že jsem se s takovým případem setkal i u jiných lidí. Ani to u mne nevyvolalo naprosto žádnou změnu v názorech na dělení rolí muže a ženy v rodině a domácnosti.
Řekl bych, že výrazně patriarchální postoje, zmíněné v článku, jsou do velké míry převzaté od otců - falešný vůdčí komplex, který nemá dnes žádné opodstatnění, ženám už jen málokdy imponuje, naopak mnohdy vyznívá přímo trapně. Dalším důvodem jsou vzájemně tvrdé a kritické postoje, žřejmě způsobené přeceňováním své vlastní role a nedoceňováním partnera. Mimochodem, také jste se setkali s (promiňte) debilní pohádkou o tom, že muž je lovec a žena se stará o oheň? Nechápu, jak do toho zapadá žena, která odpracuje stejně jako muž min. 8,5 hodiny, pak běží standardní odpolední až večerní překážkovou dráhu školka-nákup-plotna... V takovém vztahu se pak muž nutně stává poněkud zbytečným - setkal jsem se nejednou s tím, kdy se žena rozvedla nebo o rozvodu uvažovala, s tím, že na tom vlastně bude stejně, jen bude vařit o jednu porci méně. Mám radost, že se tu objevilo pár názorů, které působí velice vyrovnaně.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.