| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak byla jednou Miládka na open-air party

Je právě začátek devadesátých let a z dýmek zakoupených v bazaru s výrazem labužníka pokuřujeme u večerní Vltavy. Jsme čtyři. Jsme zvědaví na ty „psychedelické zážitky“. K tomu si vaříme na vařiči špenát z kopřiv, protože je jaro. Je to hezký večer! Akorát se žádné nevšední psycho-zážitky nekonají – akorát nás bolí trochu hlava a v noci se budíme. Byla to nejspíš nějaká textilní odrůda konopí, co jsme si na zahrádce vypěstovali :o) – obsah THC minimální.
O nějaký rok později: zkoušíme to znova. Po druhém a třetím opakování musím říci, že tahle věc není pro mě (pískání v uších, motání hlavy, výpadky... pozitivní zážitky nic moc) – jsem prostě ten všední „alkoholově kofeinový“ typ :-) Už to pak nikdy nezkouším, je to pro mě uzavřená kapitola. Jsou ale lidi, pro které je to právě naopak – takže proč jim tu potěchu brát, když je přesně na úrovni kávy a cigaret??
S nabízením drog (cigaret, trávy, alkoholu, extáze, heroinu....atd.) mladistvým či dokonce dětem je to věc jiná, daleko závažnější...!
Ono je to celkově složitý. V podstatě souhlasím Monty i Sylvie s váma oběma (dřívější reakce jsem nečetla). Ovšemže by to bylo hezké mít proklamováno „Je normální nebrat žádné drogy“ – ale tam, kde vládne „tržní ekonomika“ /nebo co to vlastně je?!?/ jde v první řadě o něco jinýho než o zdraví. Kde by byly tabákové (a snad i „kávové“ aj.) comp., kdyby je stát nepodpořil, kdyby jim zakázal reklamu? (což by podle mě bylo u těch cigár i v pořádku, ale nešť...)
Nejsem si jista, jestli je česká/evropská společnost už dnes nastavena na zdravý životní styl bez drog všech forem, beze stresu, se sportem: ve zdravém těle zdravý duch – prostě na „čistý život“ ve všech směrech :o) Resp. skoro si jista jsem - opakem :o(
Jsem tedy zvědavá, co jednou budu vyprávět o drogách dcerám :-))
Chce to určitě děti na rizika připravit, říct jim všechno co sami víme, špatného i dobrého, ale určitě to samo o sobě nestačí... Těžko se asi hledá univerzální recept.
Moji rodiče se po přečtení Lidovek s článkem o konopí taky děsili, že budu za chvíli na heroinu (o trávě jsem jim sama řekla) :-) Ale nestalo se... Naopak, oni sami byli docela silní kuřáci aktivní, já tedy pasivní, a cigarety se mi dodnes hnusí a netknu se jich. Ovšem nevím, zda je negativní příklad nejlepším řešením :o)
Est.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.