Ježišmarjá, co je to zas za náboženství? Filozofie o podělaných plenách coby základu šťastného a harmonického vývoje dětí? Před dvaceti a patnácti lety jsem bez násilí odchytávala cca od devíti měsíců, protože bylo evidentní, že přímý styk s močí na bavlněné pleně děcku nesvědčí, nehledě k tomu, že promočené dítě v zimě značně změnšovalo akční rádius matky, dalo se dojít maximálně do samoobskluhy, aby dítě nenastydlo.
Teď mám batole a samozřejmě, že nevysazuji, protože není nutno, vzhledem k jednorázovkám, co jsou stále suché.(i když někdy jsou trochu těžší:)))
Já chci pouze podotknout, že i tehdy byly matky normální, pouze zohledňovaly všechny aspekty situace, kdy se dítě počůrá a matky nenormální, co to přeháněly. Je to stejné celé věky a nejde jenom o plíny. Včera jsem potkala maminu, co venčila kojence a měla na tmavém kočáře nánožník i se zdviženým krytem, jelikož se domnívala, že tím vyrobí miminu stín..Před dvaceti lety extrémky soutěžily, která bude mít nejčernější(nejzdravější) dítě, pak přišla osvěta a tahle kočka si halt někde přečetla o zhoubném vlivu slunečních paprsků(možná tady:)) No snad to dítě neuvařila.:)
Předchozí