kojení byl pro mě nádherný zážitek a bylo mi moc líto když jsem musela naráz skončit po opakovaných těžkých zánětech prsu. chtěla jem dva roky, ale šlo to jen rok a půl. Pokud mohu přidat názor na porodnici tak v Ústí n. L jakkoliv je to skvělá nemocnice na porod i předporodní péči tak s kojením jsem spokojená nebyla. Měla jsem štěstí, že už jsem měla zkušenosti, protože mám už dvě děti. Také jsem byla z prvního (příšerného) pobytu v teplické porodnici odhodlaná bránit své názory.
Nedivila bych se až tak, že kojení neukazovaly zkušeným matkám, ale ani prvorodičkám. Prosazovala jsem si přiložení po porodu. A představovala jsem si jak mi ho dají k prsu ještě celého špinavého a já si ho budu hřát a mazlit. Dostala jsem ho až za půl hodiny a jen na několik sekund. Nedařilo se mu přisát a sestřička řekla, že je to jedno, že tam stejně nic nemám. Pak jsem měla ale malého na pokoji a dělala jsem si to jak jsem chtěla. Překvapilo mě, že píšete, že kojení jste zapisovaly. To já ne. Kojila jsem neustále, sestřičky vůbec nezajímalo jak kdo kojí. jen mamča mi říkala, že mám dávat pauzy, že na mě pořád jen visí nebo spí :) ale nám dvěma to vyhovovalo a to je hlavní.
Jen v ústecké porodnici dudlíčky nejsou a doporučovali nám strat mu do pusinky na uklidnění paleček. to mi připadá daleko horší než palec. Dudlík se po určité době ztratí, ale palec mu už nevezmu :)
Doma jsme dávali dudlík a musím říct, že dudlík ani u jednoho šmudly nebyl vůbec co se týče kojení problém. Jen lahvičku jsem nikdy nedávala. Dostával pít ze lžičky a v 6měsících se v pohodě napil ze skleničky. my jsme láhev s dudlíkem vůbec nepotřebovali. Tak kojení zdar mě se po něm stýská :) tak si to užijte :)
Předchozí