| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak mi vzali kojení

ahoj,

Chápu, jak strasně líto ti to asi musí být, málem se mi totiž přihodilo totéž.
Já jsem rodila ve Francii a tam nám hned v porodnici řekli - kojte pokaždé, když si mimčo "řekne" a tak dlouho, jak chce. Takže jsem kojila hodně často (třeba i co 1h), protože malý pil zpočátku krátce (tak 5-10 minut. Postupně to dotáhl až na 1 a 1/4h (délka kojení) a pauzy mezi pitím tak 3-3 a 1/2h. Délku kojení jsem nechal vždycky na něm (asi od 4. měsíce začal sám zkracovat) a pauzy jsem mu trošku natahovala, protože když pil moc často, bolelo ho bříško.
Pediatr i tchýně radili, zkrátit kojení, přidávat umělé mléko a na noc do mléka cereálie (takže něco jako řidší kašičku). Hlodaly ve mě pochybnosti, zda ho netrápím hlady, zda mám dost mléka, zda je kvalitní.Pediatra ani tchýni jsem ale neposlechla, naštěstí (malý přibíral dobře - první 3 měsíce 30dkg týdně, pak méně).Díky tomu byl malý plně kojený do 6 měsíců, pak kromě příkrmů si dal až do 8 měsíců pokaždé ještě mlíčko. Polední kojení jsem porvé nahradila v 8 měsících. Asi kolem 9. měsíce se začal odstavovat sám. Teď pije večer spíše symbolicky a přes den na uklidnění - lezou nám zoubky. Za týden bude mít rok a dokud bude mlíčko chít, dám mu. Necítím se tím nijak svázaná. Naopak. Vím, že až přestane pít, bude mi to moc chybět.
Docela šokem pro mě bylo, když jsem v knížce od Jiřiny Prekopové "Když dítě nechce spát" narazila na názor jednoho německého lékaře o tom, jak škodlivé je delší kojení. Maximálně prý 10-15 (ev. 20 minut). Jinak prý dochází k "abnormálnímu růstu choroboplodných zárodků,což má za následek zvětšení krčních a nosních mandlí a obtíže dýchání v horních cestách dýchacích - chronicky zúžený nos, špatné postavení jazyka, neustále otevřená ústa, přetažení krční páteře, gotické patro dpředu natažená horní čelist, ustupující brada." Je to na str.81-86. Zní to hrozně a člověk by nabyl dojmu, že bude své dítě buď trápit hlady nebo ho znetvoří a přidusí. Nic takového však u šmudly nepozoruji, za celý rok byl zdravý jako řípa, neměl ani rýmu (ťuk, ťuk). Tuhle knížku jsem četla zrovna v době největších pochybností o tom, zda kojím správně a přesto mi něco ve mě říkalo, že dělám správně, když se nechávám vést mrňouskem. Vyplatilo se nám to oběma :-)))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.