Ještě chci dodat,že před porodem jsem byla v kojení teoretický mistr:o))Přečetla jsem snad všechno co kdy kde bylo napsáno.Jenže když je člověk po porodu unavený,fyzicky i psychicky na dně,tak se může lehce stát,že uvěří sestře,která má léta praxe a tvrdí,že tak to je a ne jinak.Teda ne třeba rovnou uvěří,ale v tu chvíli stojí za zkoušku všechno.A co se týče pomoci laktačních poradkyň,tak nade mnou stály celkem tři.Od všech mi bylo doporučeno to buď vzdát a nebo zatnout zuby,nakoupit Bephanten a vydržet co se dá.Vím,že při druhém dítě už budu pevná v kramflecích, jen tak něco mě nerozhodí,ale když jsem to zažívala poprvé a šlo o zdraví mého dítěte,tak bylo pochybností spousta.Jo a co se týče smývání mastí na bradavky.Tak Bephanten se rozhodně smývat nemusí.Nevím co myslíš kamilkami,ale pokud to má něco společného z heřmánkem,tak jsem rezolutně proti.Heřmánek je jeden z nejsilnějších alergenů a i jeho stopové množství může alergicky vnímavému kojenci způsobit potíže ohrožující ho na životě.
Předchozí