Já rodila před 18měsíci v Třinci,a nijak si nemůžu stěžovat na přístup porodních asistentek a sestřiček na novorozeneckém odd.
Porod samotný proběhl naprosto v pohodě, v klidu, žádný stres kolem. Všechny sestry usměvavé a pohodové.
Po porodu mi dali malého přisát až vedle na pokoji, po necelé hodině, ale na samotné kojení do budoucna to nemělo absolutně žádný vliv. Kojím dodnes !!!!! Jednou denně, ráno,a když malý pláče, tak mu dám i v noci.
Na pokoji na šestinedělí jsem pravda očekávala větší informovanost, ale jelikož vím, že v nem. je to jiné než doma, tak jsem to tak moc neřešila. Nikdo mi nenutil glukózu, nikdo mi nenutil dudlík (ani jsem ho neměla a ani nepotřebovala), nikdo mě nenutil vážit po každém kojení. Jenom doporučily, abych se přesvědčila, že malý něco vypil. Žádné tabulky, žádné záznamy co hodinu. Tohle mi maximálně vyhovovalo. A když jsem potřebovala poradit třeba s technikou kojení, nebylo nic jednoduššího, než zazvonit a vždy nějaká sestra přišla.
Fakt pohoda.
Až doma jsme vypilovali kojení k dokonalosti, takže důsledkem je mé ještě současné kojení. ALe to je spíše mojí nechutí s tím přestat :-))))
Každopádně si na přístup sester v Třinci v žádném připadě nemůžu stěžovat.
Předchozí