| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak mi vzali kojení

Ahoj, já jsem v porodnici kojila taky pořád, jak byla malá vzhůru, zpravidla tak 20 minut vkuse. I tak si malá nasosala "málo". Naštěstí jí kvůli tomu nepřikrmovali a za dva dny už natáhla při jednom krmení dost podle tabulek. Časem jsem zjistila, že pije až až.
Přibývala nakonec mnohem víc než podle tabulek a po každém jídle ublinkávala, a to docela dost (cca obsah malého šálku). Na radu doktorky jsme tehdy kojili max. 10 minut a pak dali holce dudlíka (ve třech týdnech věku). Protože nebrečela, usoudili jsme, že už nemá hlad, ale chce jen dudlat. A přestala blinkat, nebo si ublinkla jen tak jedno sousto.
Dnes je jí osm měsíců, půl roku jsem jí kojila plně, na dudlíku závislá není, jen někdy nám pomůže při uspávání (ale většinou se obejdeme bez toho) a je mnohem buclatější než kdejaké miminko kolem.
Chci tedy říct: ano, řiďte se vlastním rozumem, ale naslouchejte i radám. Některá omezení (např. nekojit déle než 10 min.) nemusím být vždy v zásadě špatná. A dudlík nemusí být automaticky nepřítelem kojení. Den po porodu je to tedy bláznivé, to ano, ale když už to dítě saje parádně, umí to a dál se mu technika sání nekazí, příbývá, tak proč ne...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.