Ahoj, já jsem v porodnici kojila taky pořád, jak byla malá vzhůru, zpravidla tak 20 minut vkuse. I tak si malá nasosala "málo". Naštěstí jí kvůli tomu nepřikrmovali a za dva dny už natáhla při jednom krmení dost podle tabulek. Časem jsem zjistila, že pije až až.
Přibývala nakonec mnohem víc než podle tabulek a po každém jídle ublinkávala, a to docela dost (cca obsah malého šálku). Na radu doktorky jsme tehdy kojili max. 10 minut a pak dali holce dudlíka (ve třech týdnech věku). Protože nebrečela, usoudili jsme, že už nemá hlad, ale chce jen dudlat. A přestala blinkat, nebo si ublinkla jen tak jedno sousto.
Dnes je jí osm měsíců, půl roku jsem jí kojila plně, na dudlíku závislá není, jen někdy nám pomůže při uspávání (ale většinou se obejdeme bez toho) a je mnohem buclatější než kdejaké miminko kolem.
Chci tedy říct: ano, řiďte se vlastním rozumem, ale naslouchejte i radám. Některá omezení (např. nekojit déle než 10 min.) nemusím být vždy v zásadě špatná. A dudlík nemusí být automaticky nepřítelem kojení. Den po porodu je to tedy bláznivé, to ano, ale když už to dítě saje parádně, umí to a dál se mu technika sání nekazí, příbývá, tak proč ne...
Předchozí