po přečtení tvého příspěvku jsem si vzpoměla na to,jak jsem před 2 měsíci ted porodila naši malou.Jelikož je to naše 4 miminko,tak jsem rady sestřiček absolutně neposlouchala.Dala jsem malé napít kdykoliv a velmi brzy jsme se zaběhli k mé ale hlavně i její spokojenosti.Měla jsem ale příležitost být přítomna 2 maminkám,které rodili poprvé a radili se přesně takovýma radama jak jsi popisovala Nic se v tomto ohledu nezměnilo v Bohunicích.Sem tam se na směně objevila sestřička,která měla stejný názor na kojení jako já,ale hned při příchodu jiných sester,který radili kojit pouze 1krát za 2hodiny se vše u těch maminek vrátilo.Stále se mi ptali proč naše malá tak spokojeně oddychuje a spinká a jejich miminka pláčou.POradila jsem jim,ale protože to byli prvorodičky,asi se báli neposlechnout rady sester a celý pobyt v porodnici probojovali.Nevím jak si vedou teď doma,ale moc nadějí jsem jim nedavála.
Největší vrchol byl to,když se jedné mamince nalili prsa a měla je jako kámen,jedna sestra dopoledne přišla a řekla jí v žádným případě neodstřikujte a nechte to tak Spráskla ruce a měla u toho opravdu vyjevený výraz.Maminka se lekla a neodstřikovala.Prsa měla najednou z dvojek asi tak 8čky a jen plakala bolestí. Večer po dni plným hrůzy přišla na směnu jiná sestra a ta se na ni podívala proč brečí,maminka jí řekla,co jí ranní sestra poradila a ta noční jen spráskla ruce a hned utíkali na sesternu k osávačce mléka.Zachránila ji od zánětu,který se jí pomalinku rozbíhal ale jak doma pokračovala maminka s kojením už nevím.Neomhla jsem uvěřit,že v dnešní době plné informovanosti se můžou na jednom oddělení tak moc lišit názory.DOkonce takový názory,který můžou maminku připravit o kojení.Tak to je jen pro představu jak to vypadalo v Bohunicích v květnu 2006. Minulý miminko jsem rodila na Obilňáku,a přístup a názory sester byli zcela jiné.Hlavně jednotné a dudlík?Na Obilňáku neexistuje. V Bohunicích zcela běžná záležitost. Takže nechcu říct,že všechny sestřičky v Bohunicích jsou stejný,ale většina jich je s velmi zvláštním a velmi neosobním přístupem.Takže můj závěr je BOHUNICE NIKDY VÍCE
Předchozí