Chci jen vyvrátit tvoje tvrzení, že každá matka, která kojí častěji než po dvou hodinách, má do krve rozpraskané bradavky. Na základě čeho jsi k tomu došla? Já jsem v porodnici jako zastánce přirozeného přístupu přistupovala ke kojení s tím, že to nechám na dítěti, a personál mi v tom nijak nebránil (vybrala jsem si porodnici, kde jsem to předpokládala - Vrchlabí), naopak mi sestry velmi pomohly při potížích s kojením, které má na začátku hodně maminek. Takže jsem kojila, jak dcera chtěla, třeba dvakrát za hodinu a kromě jedné malé prasklinky, kterou jsem během dvou dnů úplně vyhojila nanášením Bepanthenu, jsem neměla nejmenší problém, žádné zkrvavené bradavky! Tímhle tvrzením jen vyděsíš ženy, které chtějí vyhovět svému dítěti a vezmeš jim sebedůvěru. Taky jsem často v prvních týdnech ztrácela jistotu, když se něco nedařilo, a prohlášení tohoto typu (že něco se nedělá, protože ...) mě ještě víc znejisťovaly. Nakonec jsem nepodlehla a dcera doteďka pije většinou po dvou hodinách, někdy po hodině a půl, výjimečně po třech - a prospívá, je spokojená, kojím plně a bez problémů. Moje rada pro kojící je - nenechte se rozhodit radami a hrozbami typu popraskané bradavky, bolesti bříška, katary a podobně a řiďte se tím, co vám vyhovuje a čemu věříte, že je správné pro vás a pro dítě.
Pro všechny kojící
Předchozí