Souhlasím, že každé dítě je jiné. Syn ve 3. týdnu začal trpět bolestmi bříška (asi? prostě přesně 1/2 hodiny po každém kojení začal hrozně plakat), takže jsem v jeho 4 týdnech nevydržela a zkusila mu dát (na naléhání babičky a po konzultaci s doktorkou) dudlík. Měla jsem z toho obavy, protože odborníci na kojení radí nedávat dudlík před 2 měsíci věku. Na kojení to ale u nás žádný negativní vliv nemělo, kojím syna doteď (stále ještě i několikrát za noc:-(když mu v noci zkusím nabídnout čaj nebo dudlík, jen ho vztekle odstrčí a pláče, dokud nedostane prs; podotýkám, že od 2 do 4 měsíců se kojil jen 1x za noc a měl týden, kdy se v noci nebudil vůbec, pak ale nastal růstový spurt a pak zoubky, a ty holt zatím pořád rostou:-) Kojila jsem ho odjakživa kdy chtěl a jak dlouho chtěl, přes rady doktorky, že by měl pít nejdéle 20 minut nejméně po 2 hodinách - říkala jsem si totéž, co už někdo psal, že mláďata v přírodě taky nikdo při kojení neodtrhává od prsu a neměří jim čas a že malý nejlíp ví, co je pro něj dobré. Před kojením a po kojení jsem ho nikdy, ani v porodnici, nevážila, takže netuším, kolik vypil a vůbec mi to nevadí. Přibýval krásně, takže nebyl důvod to kontrolovat.
Předchozí