Jak tak koukám tak v Bohunicích je stále "výkvět" zdravotnictví. Jestli to nebude třeba nějakým zářením, na kterým porodnice stojí. Já jsem v Bohunicích rodila dvakrát - poměrně dávno (90,92) a dodnes cítím vztek a bezmoc. Myslím, že gynekologické oddělení tam není nejhorší, ale dětské - to byl tedy zážitek. Pamatuju si na zamčené prosklené dveře s nápisem 6,9,12,15,18,21,3hod - (jinak byl vstup maminkám zakázán) - za těmito dveřmi byla miminka( tenkrát sice byl možný rooming, ale pokud mělo mimčo nízkou porodní váhu, nebo jiný problém, bylo odsouzeno k tomuto oddělení) a bylo vidět, že pláčou. Nedalo se k nim dostat a nakojit, pokud nebyla předepsaná hodina - sestřička by se možná dala ukecat, jenže žádná většinou nebyla v dohledu, jen těmi prosklenými dveřmi bylo vidět, že v dálce u okna kouří. Když konečně maminky za miminky vpustily, stávalo se, že miminka unavená křikem spala - sestřičky vzaly gumovou hadičku a spící je krmily odstříkaným mlékem od maminky, nebo Feminarem - podle paní doktorky(tenhle titul mi ale příjde silně nepatřičný) to bylo v pořádku - pro miminka je to snadnější než sát a budou pěkně přibývat(nepřibývala a zvracela). Bylo to opravdu šílené, nechápu jak vůbec mohla nějaká soudná zdravotní sestra, nebo doktorka v něčem takovém pracovat.
Potvrzuji- BOHUNICE NIKDY VÍCE!!!!
Předchozí