Stejně jako autorka shora uvedeného článku mám úplně shodné ( ne-li horší ) zkušenosti s porodnicí v Brně - Bohunicích.Rodila jsem tam v roce 1994, kdy už byl zaveden rooming.Dítě mi přinesli na první přisátí po 24 hod. a tak zesláblé hladem, že už se ani nechtělo přisát a soustavně usínalo.Nejprve mi jedna sestra řekla, že je to tím, že ještě nemám mléko a za hodinu další fundovaná sestra, že už ho mám dávno a prý mi zatvrdlo.Nakonec jsem musela odstříkávat a krmit zesláblé dítě z láhve.Kojení už odmítalo.Nemluvě o tom soustavném stresu z vážení na pochybných,téměř historických vahách, které děti studily, takže soustavně plakaly.Rady sester si věčně protiřečily a lékaře jsem neměla šanci potkat za celé 4 dny, co jsem tam byla.Viděla jsem ho jen při vizitě a to se se mnou odmítal bavit, že až po vizitě,kdy však zmizel jak mávnutím proutku a stal se opět nedostižným.Propustili mě s horečkou a s nezkontrolovanou vyšlou placentou, která ze mě odcházela ještě 3 týdny po porodu a kvůli které jsem strávila mnoho užitečného času na gynekologii a běháním po lékárnách.Kvůli užívání léků jsem pak nesměla odstříkané mléko synovi dávat a postupně jsem o ně i přišla.
Předchozí