Já jsem taky byla u starší dcerky zastánce bezdudlíkování a kojení, kdy si dítko řekne :-)), vše odpadlo jinak - dudlík dostala po druhé noci v porodnici, kdy pokud neměla můj malíček v pusině (prso nechtěla, když nejedla), vytrvale řvala, kojení se nezhoršilo :o), prvních šest týdnů jsem kojila, kdy si řekla, ale poté, co holčina přibývala 500g za týden, jsem si řekla, že to trochu omezím, a taky se nic nestalo, kojila jsem do roka v pohodě, mlíka dost.
Druhá byla úúúplně jiná, kojit chtěla max. 5-6x denně od narození, přibývala dobře, ale já zápasila s mlíkem, v noci se totiž vůbec nebudila, tak jsem odstříkávala, z mého prsu často nechtěla vůbec, tak jsem odstříkávala a krmila někdy přes malíček stříkačkou, kdo zažil, potvrdí, že je to děs, dělala jsem to několik měsíců, než kojení vzala definitivně na milost, kojení jsem nakonec taky vydržela do roka, ale bylo to vydřené, mlíka ubývalo, tak jak ho malá nechtěla. A to druhá holčina dudlík v té době vůbec neměla, má ho od 4 měsíce, kdy se kojení trochu "zklidnilo", a dnes na spaní.
Předchozí