Ahoj,
obě děti jsem odrodila v Bohunicích. U prvního byli porodní asistentky prima, u druhého ještě lepší. Oba porody byli indukované, jinak bez komplikací.
Jinak to bylo na dětském oddělení. Při prvním dítěti opravdu horor. Dcerku mi ihned odvezli a přivezli až po cca 2 hodinách. Že v té době dostávala kyslík, jsem se dozvěděla až z porodní zprávy. První noc jsem nemohla mít mimi u sebe, protože bylo plno a my přespávali ve volném porodním sále (to taky nepochopím, proč jsem tam nemohla mimi mít). Druhý den byla instruktáž sestry pro prvorodičku, jak zacházet s dítětem, ve stylu JÁ - chytrá sestra, TY - blbá matka. Kojení se nerozbíhalo zrovna nejlépe a nejvíce jsem ocenila kamarádku na telefonu, která mi radila a fandila.
U druhého dítěte jsem byla rozhodnutá některé sestry do svého pokoje prostě nepustit. Měla jsem vyhlídnuté dvě, takové vypasené zmelírované. Na jednu jsem nakonec narazila, dokonce mi hlídala mimi ve fotu přes noc, snad to na miminu nenechalo žádné následky :-) ale ostatní sestry byly fajn. Oprávdu je to v lidech.
Předchozí