Děkuji za podnětný článek i řadu informací, některých zcela šokujících(viz výše, příspěvek maminky,která rodila v době, kdy se děti s nízkou váhou oddělily od matek, které byly k dětem "vpuštěny" jen v určitých stanovených intervalech, přestože děti za zamčenými dveřmi plakaly...to je snad na nějakou žalobu).Ráda bych jen dodala, že přiložení k prsu má kromě nasycení dítěte veliký význam na uklidnění škytavky, bolesti břicha u kolik(polknutím pár doušků mléka se spouští gastrokolický reflex, který vede k posunu tráveniny ve střevech, odchodu plynů, vyprázdnění střev) i odstranění pálení žáhy po blinkání. Můj 3m syn se po narození díky plynům téměř vznášel(zkusili jsme všechno) a já se bála dávat mu pít příliš často(navíc některé knihy uváděly, že se nemá míchat staré a nové mléko a doba trávení mléka je 3hod), pak jsem se na to vybodla a malý pije kdy chce a je to lepší.Nejlíp se odprdí při kojení a na bříšku.Měli jsme také štěstí na pediatra, který byl v opozici vůči názorům babiček(přidávat ke kojení čaje apod.), takže jsem byla ráda, že mám čím argumentovat, když mi někdo něco nutil.
Díky za vaše příspěvky, Pavlína
Předchozí