Ahoj všem, přečetla jsem celou diskusi. Řekla bych, že názory jsou tak půl napůl. Chtěla bych Dany říct, že je mi moc líto, co se jí přihodilo, a s čím se musí vyrovnávat.
Zatím nemám dítě. Kdyby mi lékaři v těhotenství řekli, že bude miminko postižené, tak teď nedokážu najisto říct, co bych udělala.
Jako věřící jsem přesvědčená, že život začíná již početím, a ne až narozením. To, že jsem byla počata zrovna já, zrovna s mým Já, je výsledkem Boží vůle.
Spousta lidí se tu naváží do Janiny a Renaty kvůli jejich názorům. Jako nevěřící jsem si kladla stejné otázky typu Když je Bůh, tak proč jsou války, proč umírají malé děti na AIDS, proč Bůh dopustí to a to...
V Bibli je jasně řečeno, že Bůh je spravedlivý, milosrdný, milující a odpouštějící. Stvořil člověka, aby s ním mohl mít společenství, vztah. Ovšem dal člověku i vlastní vůli a člověk ji využil, zhřešil, a tím se odpoutal od Boha a v x-té generaci za to bohužel neseme důsledky. V Bibli se také píše, že život na Zemi není jednoduchý, je plný utrpení. Věřící člověk věří v to, že v nebi bude "fajn". Tam nebudou nemoci, strádání, chudoba. To jen ve stručnosti.
Předchozí