Myslím, že výše rodičovského příspěvku by měla být zachována - tedy 7500,-Kč. Ale určitě by tuto částku měly dostávat pouze ty ženy, které před nástupem na rodičovský příspěvek pracovaly. Tzn. - kdo pracoval tak dostane 7500,- Kč, kdo nepracoval zůstává na částce 3600,- Kč. Nevím, proč bych měla dostávat tu stejnou částku jako někdo, kdo se po celou dobu, co já jsem pracovala, válel doma a nechtělo se mu pracovat. Samozřejmě by pak neměl dostat ten zbytek doplaceno ze sociálního odboru - to by nemělo smysl. Však taky rodí jedno dítě za druhým a vůbec jim nevadí, že jsou stále na soc. dávkách a partner na pracovním úřadě. To je prostě jejich životní styl. A proč bych já měla spadnout finančně na jejich úroveň. Přijde mi to jako výsměch mému snažení, tedy že stát si neváží pracujících lidí. No, a taky si myslím, že by se mělo zaměřit na tzv. samoživitelky, které často vůbec nejsou samoživitelky. Ale oplatí se lhát, což si dámy dobře uvědomují. A podobně u vdovských důchodů - proč by měla mít vdova, která má partnera a společně hospodaří, nárok ještě na důchod po manželovi???
Předchozí