Jsem maminkou dvou dětí a na zvýšení rodičovského příspěvku jsem se velice těšila, tak jako spousta maminek v mém okolí. Na to,že mi spadne z krku to každodenní přemýšlení jestli o jeden jogurt víc je ještě únosné. (Manžel pracuje a je vysokoškolák. Před 14 dny jsme se dozvěděli, že čekáme 3 děťátko bohužel neplánované a já si řekla dobrá s tím zvýšeným rodičákem zůstaneme alespon na stejné úrovni. A pak kolem mne prolítla tato zpráva...a mně bylo do breku. Zajímalo by mně jestli tam, kde se schvalují zákony o nás bez nás mají potuchy o životě v malém městě na Severní Moravě. Opravdu naše vláda stojí o děti. O ženy, které se mohou pečlivě o své děti starat. Domnívám se, že děti mohou chodit ve starém oblečení, ale každé by přece mělo mít nové botičky. A ne ty od vietnamců bez zdravotního atestu. Každé by občas mohlo jít s rodiči na bazén. Je to takový nadstandard, co požaduji??S lítostí konstatuji za všechny mámy, které jsou v podobné, ne-li daleko horší situaci, že vláda tvá zpět se v ruce lidu nevrátila. (Jak jsem si tehdy v 89 přála spolu s Kubišovou). Vaše Olga
Předchozí