| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Tak tomu říkám podraz … aneb odvolávám, co jsem odvolal …

Mňo, nečekala jsem, že můj názor bude populární, takže díky Petrovi.
K výtkám: rozhodně se jen se 3.500 měsíčně vyjít nedá. Rodina s dětmi má rozhodně nižší standard, než rodina bez dětí. Že průměrná rodina s dětmi žije z ruky do huby, o tom taky nepochybuju, nežiju na měsíci, ale na malém městě. Před mateřskou jsem měla podprůměrný příjem a můj manžel učí na VŠ. Jeho základní plat by nám nedal ani nájem, takže se musíme ohánět různě a pracovat docela hodně. Moje mateřská bude rozhodně znamenat propad rodinných financí, jako v každé rodině. "Díky" tomu, že jsme na dítě docela dlouho čekali, máme něco našetřeno.
Můžeme taky diskutovat, že je směšné, že stát odměňuje náročnou práci ženy - matky pouhými třemi tisíci. A že se tak zvyšuje závislost ženy na partnerovi. To je všechno naprostá pravda. Jenže nic z toho pro mne nevyváží argument, že zvyšovat státní výdaje BEZ SMYSLUPLNÉ reformy rozpočtu je ještě mnohem horší a přinese mnohem horší důsledky.

Copak nechápete, že když nám teď dá stát do ruky víc peněz, na které si ovšem někde půjčí, aby nám je mohl dát, že to v budoucnosti zaplatíme i s úroky? To je ten problém. Státní rozpočet má schodek, což lidově znamená, že stát utratí víc, než co vybere. Kde bere na to víc? Vydává obligace a půjčuje si. Nic z toho není zadarmo, takže příští rok výdaje státního rozpočtu stoupnou o úroky z těchto půjček.
Reálně: vyšší výdaj na mateřskou se projeví tím, že se prostě jinde bude šetřit - třeba v penězích na školství, zdravotnictví, silnice, co já vím. A zvýší se daně. Takže až po té vyšší mateřské nastoupíme do práce, budeme na daních postupně splácet, co nám stát dal.

Že mají důchodci víc, než matky na mateřské, tím se netrapte - protože znovu - bez reformy rozpočtu budeme my mít v důchodu asi 2 tisíce měsíčně... ;-)

Vážně nechci schazovat situaci rodiny s malými dětmi, není ideální. Ale prostým rozdáváním peněz bez systémového řešení je to fakt všechno jenom horší.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.