Lenko, já s tebou taky souhlasím. Vláda příspěvek před volbama schválila, protože věděla, že peníze z rozpočtu na tento příspěvek bude muset hledat už asi jiná vláda. A pokud nám hrozí deficit až 170 mld příští rok, je jasné, co se bude muset zrušit (kvůli přijetí EURA máme myslím povolený deficit něco kolem 70 mld.). I kdyby vláda přidala na rodičovském příspěvku, vezme si ty peníze zpět od nás jinak - zvýšením daní. Také souhlasím spíše s rozšířením jeslí a školek (a také hlavně s jejich pracovní dobou tak do 18 hod.) a podporou částečných úvazků pro maminky a zvýšením odpočitatelných položek z daní na děti. No a taky by bylo fajn, kdyby stát místo půjčky 300 tis. na bydlení raději částečně dotoval úroky z hypoték. Každopádně by stát měl ale platit vyšší dávky matkám-samoživitelkám, v tomto případě by více peněz bylo opodstatněných, aby i tyto rodiny mohly kvalitně žít a ne jen přežívat.
Taky nejsem se svým názorem v okolí populární, ale viděla jsem, jak to chodí v zahraničí, kde nikdo od státu nic nečeká, já sama se vracím do práce na plný úvazek už po 2 letech, naštěstí v našem městě jsou ještě jesličky, a ne jedny.
Předchozí