Na toto téma jsem se již účastnila diskuze "Porod doma"- v podstatě jsem byla z této diskuze vyštvána. Budu se zde opakovat: - manželka mého bratrance porodila v nemocnici chlapečka, který měl špatně vyvinuté dýchací cesty, kdyby mu bezprostředně po porodu nebyla provedena tracheotomie, zemřel by. Mé babičce po porodu zemřela holčička, prý zmodrala a udusila se. Teď už víme, že se asi jednalo o vrozenu vadu, kterou měl i tento chlapeček, ale dříve se to nezkoumalo, dítě se prostě při porodu udusilo.
Chápu, že porod doma je pohodlný a příjemný, kdybych mohla vědět dopředu, že vše bude v pořádku, neváhala bych. S porodem v nemocnici nemám špatné zkušenosti, dá se také prožít v pohodě, dnes už není problém, aby personál dělal vše podle toho jak si přejete. Ale každý má právo se svobodně rozhodnout, co považuje za bezpečnější a lepší, jak pro sebe, tak pro miminko. Já budu v pohodě v nemocnici, protože se nebudu tolik obávat komplikací. Důležitá je pro mne přítomnost manžela, s ním je mi dobře a v podstatě mi je jedno kde rodím, když jsme spolu.
Všem maminkám přeji snadný porod a zdravé, spokojené děti. Ovečka
Předchozí